Triumph kondigt racing wereldkampioenschap motorcross team aan

Triumph Motorcycles bevestigt haar plannen om in 2024 deel te nemen aan het prestigieuze FIM wereldkampioenschap motorcross, met een door de fabriek ondersteund raceprogramma onder de nieuwe vlag van Triumph Racing, die nu alle race-activiteiten van Triumph zal behelzen, inclusief Moto2 en Supersport. Dit baanbrekende nieuwe Triumph Racing Team is opgezet in samenwerking met Thierry Chizat-Suzzoni, een van de meest ervaren en succesvolle teameigenaren van de sport, die twee van Triumphs gloednieuwe 250cc 4-takt MX-motoren zal inzetten in de MX2-klasse van 2024 en in 2025 zal deelnemen aan de 450cc MXGP-klasse. Triumph is verheugd te kunnen aankondigen dat zijn oude teammanager, Vincent Bereni, het team zal blijven leiden. Dit met een volledig team van zeer ervaren technische medewerkers die er allemaal op gericht zijn Triumph naar de top van het motorcross te brengen.

 

Triumph Racing is gevestigd in de Triumph Global Headquarters in Hinckley, Verenigd Koninkrijk, waar onderzoek, ontwerp, technische ontwikkeling en prototypebouw van het merk plaatsvinden. Het Motocross World Championship-team wordt gevestigd in Thierry's racefaciliteit bij Eindhoven in Nederland, waar het personeel van het raceteam, de activiteiten en de wedstrijdontwikkeling worden ondergebracht. De technische teams van de Triumph-fabriek en het raceteam werken nauw samen om de prestaties van het chassis en de motor voortdurend te verbeteren door middel van een intensief testprogramma in de VS, Groot Brittannië en op het Europese vasteland. Dit alles in aanloop naar de eerste MX2 Grand Prix van het FIM Motocross World Championship van 2024.

 

Het raceverleden van Thierry en Vincent spreekt voor zich - met meer dan 80 overwinningen in het MXGP-wereldkampioenschap en een enorme reputatie op het gebied van techniek en preparatie. Gesteund door Triumphs eigen afdeling in motocrossdesign - die verantwoordelijk is voor het concept en de ontwikkeling van het nieuwe gamma Motorcross en Enduro motoren - streeft Triumph Racing ernaar zijn middelen en capaciteiten op het gebied van prestaties verder uit te breiden met kennis en ervaring van wereldklasse.